Zelfstandig werkend kok

De vakopleiding is geschikt voor beroepsbeoefenaars die ervaring hebben binnen het koks vak en graag hun werk willen bekronen met een diploma. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.


4360.00
incl. eventuele examenkosten
excl. boeken

Opleidingsduur

35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week

Lestijden *
Lestijden zijn van 09.30u tot 14.30u of van 15.00u tot 20.00u. (Lesdag: woensdag o.v.b.)

Start vakopleiding
September 2021

Wat leer je onder andere?

Zetten van deegsoorten / sous-vide bereiding / parfaits / konfijten / grillen / werken met verschillende vis, vlees en gevogelte delen / chocolade / soepen / warenkennis / kostprijsberekening

Inschrijven

De gekozen opleiding is momenteel vol! Stuur een mail naar info@kookstudiothorn.nl met je naam en telefoonnummer. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Een mogelijkheid kan zijn dat we een 2e klas opstarten.

Doelgroep

De zelfstandig werkend kok is vooral werkzaam in het middensegment bedrijven zoals brasseries, hotels, restaurants en eetcafés, maar de grotere bedrijven behoren ook tot de mogelijkheden. De zelfstandig werkend kok is normaliter alleen werkend, met ondersteuning van één of enkele hulpkracht(en). Hij/zij is belast met de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken van het bedrijf. Hiertoe is hij/zij verantwoordelijk voor het toezien op het bereiden van gerechten en de operationele randvoorwaarden voorraadbeheer en contacten met de leveranciers. De zelfstandig werkend kok levert input aangaande de samenstelling en wijziging van de menu’s, kaart en methoden.

De zelfstandig kok opleiding bestaat voor een deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

Toelatingseisen

U moet in het bezit zijn van een kok (niveau 2) diploma. Daarnaast is het zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk worden toegepast om zodoende een noodzakelijke routine op te bouwen. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

Examen

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna u een officieel branche erkend diploma SVH – Zelfstandig werkend kok behaalt. Aangepast examen doen? Informeer naar de mogelijkheden.

BOEKEN OF LICENTIE

Let op! Dit is een aanvulling horende bij de boeken van KOK

Theorieboek Bereidingstechnieken 2
Online licentie SVH Zelfstandig werkend kok

Documenten

Eindtermen Zelfstandig Werkend Kok

* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. In juli 2021 zal de lesdag definitief worden gemaakt.

Volg ons op social media