Zelfstandig werkend kok

De vakopleiding is geschikt voor beroepsbeoefenaars die ervaring hebben binnen het koks vak en graag hun werk willen bekronen met een diploma. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.

€4360,-
incl. eventuele examenkosten
excl. boeken

Opleidingsduur
35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week

Lestijden *
09.30u tot 14.30u of
15.00u tot 20.00u.

Start vakopleiding
september 2019

Wat leer je onder andere?

Zetten van deegsoorten / sous-vide bereiding / parfaits / konfijten / grillen / werken met verschillende vis, vlees en gevogelte delen / chocolade / soepen / warenkennis / kostprijsberekening

Inschrijven

Schrijf je nu in

Doelgroep

De zelfstandig werkend kok is vooral werkzaam in het middensegment bedrijven zoals brasseries, hotels, restaurants en eetcafés, maar de grotere bedrijven behoren ook tot de mogelijkheden. De zelfstandig werkend kok is normaliter alleen werkend, met ondersteuning van één of enkele hulpkracht(en). Hij/zij is belast met de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken van het bedrijf. Hiertoe is hij/zij verantwoordelijk voor het toezien op het bereiden van gerechten en de operationele randvoorwaarden voorraadbeheer en contacten met de leveranciers. De zelfstandig werkend kok levert input aangaande de samenstelling en wijziging van de menu’s, kaart en methoden.

De zelfstandig kok opleiding bestaat voor een deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

Toelatingseisen

U moet in het bezit zijn van een kok niveau 2 diploma. Daarnaast is het zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk worden toegepast om zodoende een noodzakelijke routine op te bouwen. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

Examen

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna u een officieel branche erkend diploma SVH – Zelfstandig werkend kok behaalt.

Boeken of licentie
Let op! Dit is een aanvulling horende bij de boeken van KOK

Theorieboek Bereidingstechnieken 2
Theorieboek Drankenkennis 1
of
Online licentie SVH Zelfstandig werkend kok

Documenten

Eindtermen Zelfstandig Werkend Kok
Toelichting diploma-inhoud Zelfstandig werkend kok

* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. In juni zal de lesdag onder voorbehoud definitief worden gemaakt. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Volg ons op social media

  


Notice:Trying to get property of non-object in /var/www/kookstudiothorn.tili.nl/http/index.php on line 1386