SVH en Kookstudio Thorn geven gehoor aan de behoefte van het werkveld aan hooggekwalificeerde chefs.

SVH en Kookstudio Thorn geven gehoor aan de behoefte van het werkveld aan hooggekwalificeerde chefs.
Het SVH branchediploma Gespecialiseerd kok wordt in een pilot getest!


Het startpunt van een uniek recept. Het SVH gaat samen met Kookstudio Thorn in een pilot werken aan examens voor de vakopleiding gespecialiseerd kok. Samen hebben zij de juiste ingrediënten om de gestroomlijnde opleidingspiramide verder te ontwikkelen die uiteindelijk kan leiden tot de titel van SVH Gezel Meesterkok. Dit is het hoogst haalbare koksdiploma voordat de eventuele stap naar SVH Meesterkok gezet kan worden.

De examens voor de vakopleiding gespecialiseerd kok zullen bestaan uit de afzonderlijke onderdelen koude keuken, warme keuken en patisserie. De allereerste examens van deze onderdelen (deelcertificaten) van de vakopleiding gespecialiseerd kok, zullen in september 2020 plaatsvinden bij Kookstudio Thorn. De drie deelcertificaten te samen leiden tot het SVH branchediploma Gespecialiseerd kok.

Voor de titel SVH Gezel Meesterkok moeten nog meer diploma’s behaald worden: SVH Wijn 2, SVH Leermeester en SVH Sociale Hygiëne. Als onderdeel van het traject geldt de verplichting dat je ten minste 13 workshops moet hebben gevolgd van SVH Meesters en dat je slaagt voor de SVH Gezel Meesterproef. Als je aan al die eisen hebt voldaan, ontvang je het diploma SVH Gezel Meesterkok.

Kookstudio Thorn is enorm trots op deze samenwerking en kijkt er naar uit om in september 2019 te starten met deze vernieuwde vakopleiding!

Voor meer informatie over deze vakopleiding, het branchediploma of andere opleidingen zie


www.svh.nlwww.kookstudiothorn.nl


SVH & Kookstudio Thorn

Volg ons op social media