Kok

De vakopleiding is geschikt voor beginnende beroepsbeoefenaars, enthousiaste vakmensen of gepassioneerde hobbykoks die graag een diploma willen behalen. Voor zowel jong als oud, voor iedereen die praktijkgericht aan de slag wil en de basisbeginselen van het koken verder wil ontwikkelen.

€4120,-
incl. eventuele examenkosten
excl. boeken

Opleidingsduur
35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week

Lestijden *
09.30u tot 14.30u of
15.00u tot 20.00u.

Start vakopleiding
september 2019

Wat leer je onder andere?

Salades / bouillons / soepen / groenten bereidingen / basis sauzen / mousses / bavaroises / marinades /rijstbereidingen / compotes / afwerken van gerechten

Inschrijven

Schrijf je nu in

Doelgroep

De kok komt vooral voor in het reguliere horeca segment, al dan niet deel uitmakend van een keten waarbij gerechten uit verse ingrediënten en/of door leveranciers voorbewerkte en geportioneerde producten worden bereid/samengesteld. De kok is (mede)verantwoordelijk voor de (voor)bereiding en opmaak van gerechten. De kok werkt volgens vaste instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentatie.

De koksopleiding bestaat voor een groot deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

Toelatingseisen

Aan deze vakopleiding zijn geen speciale eisen ten aanzien van een bepaalde vooropleiding noodzakelijk. Het is alleen zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk kunnen worden toegepast om zo een routine te creëren. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

Examen

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna u een officieel branche erkend diploma SVH - KOK behaalt.

Boeken of licentie

SVH KOK theorieboeken
of
Online licentie SVH Kok

Documenten

Toelichting diploma-inhoud Kok
Eindtermen Kok

* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. In juni zal de lesdag onder voorbehoud definitief worden gemaakt. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Volg ons op social media

  


Notice:Trying to get property of non-object in /var/www/kookstudiothorn.tili.nl/http/index.php on line 1386